Skip to main content
Volim Pešču

Volim Pešču 2022.

By 28 studenoga, 2022No Comments

Centar Knap nakon godinu dana pauze ponovo je pokrenuo akciju Volim Pešču, te u suradnji s umjetničkom grupom ZID oslikao dvorišni zid osnovne škole P. Preradović.

Mural koji je upravo nastao na školi u Zapoljskoj ulici izradili su dvojac Krešimir Golubić na sceni poznatiji kao Leon (GSK) i Max Jurić.

Krešimir je pionir zagrebačke graffiti scene dok je Max autor mlađe generacije koji se intenzivno bavi letteringom i kaligrafojom, što je uvelike utjecalo na izgled ovogodišnjeg murala koji je simbolički nazvan „Pisanka“.

Ovogodišnji mural proteže se preko zida dugog gotovo deset metara koji se nalazi uz školsko igralište, te su autori tijekom rada učenicima uživo pokazali kako nastaje zidna slika.

Ovo je već treća godina suradnje Centra Knap i osnovne škole Preradović u sklopu koje se provodi akcija Volim Pešču. Do sada su zidove na školi oslikali Lunar i NDeck (2019.) te Bare (2020.) Akcija Volim Pešču ima za cilj približiti street art djeci i mladima te senzibilizirati građane za ovu vrstu umjetnosti. U sklopu ovogodišnje akcije upravo s ciljem edukacije djece i mladih autori murala „Pisanka“ održati će edukativnu radionicu s učenicima osnovne škole P. Preradović s temom „Graffiti – umjetnost, ne vandalizam“.

Pratite Centar kulture i na društvenim mrežama