Plesne Radionice

Plesne radionice

Raznovrsne plesne radionice za djecu i mlade mogu se pohađati tijekom cijele školske godine u posebno opremljenim  prostorima  uz kvalificirane stručne i umjetničke vodtelje. Za one koji se žele baviti plesnim pokretom različitih stilova (s elelmentima jazz dance-a, stepa, baleta…) mogu pohađati satove Studija za ples i pokret, a djeca i mladi koji vole plesni stil tzv. urbane kulture uz hip hop glazbu mogu svoju energiju kreativno iskoristiti plešući hip hop/jazz ili break dance. Za male ljubitelje baleta organizirali smo satove u studiju za balet i ritmiku. Na djeci je samo da izaberu i krenu u svoju plesnu avanturu!!

Saznajte više – Koje su dobrobiti plesa

Kontakt osoba: Kristina Krtanjek

TEL: 01 2303122, centar@knap.hr

Sve plesne radionice su vođene od stručnih plesnih pedagoga. Dvorane i garderobe su ugodne, svijetle i čiste, s ogledalima i baletnim prečkama.

Sve plesne i rekreacijske radionice će se održavati prema uputama za sprečavanje i suzbijanje pandemije Covid-19.

STUDIO ZA PLES I POKRET – OD 7 DO 14 GODINA –

Radionica u kojoj se prvenstveno njeguje i razvija ljubav prema plesu i plesnoj umjetnosti. Posebno se pridaje pažnja individualnom pristupu kako bi se u djetetu potaknula sloboda izražavanja kroz ples i pokret. Radionica je namijenjena djeci (predškolskog i školskog uzrasta) koja se žele baviti plesnim pokretom kroz igru i zabavu, razvijati mobilnost, muzikalnost, istraživati pokret i ples i još mnogo toga.  U radu se njeguju sve tehnike i stilovi kao što su suvremene plesne tehnike, ritmika, improvizacija, jazz dance, balet jazz i drugo.

PRVI SAT 28. RUJNA 2021. – GRUPE SU POPUNJENE!

MINIĆI 1 (3-4g.) UTORAK/ČETVRTAK 17.00-18.00h
MINIĆI 2 (5-6g.) UTORAK/ČETVRTAK 18.00-19.00h

voditeljica: Ivana Stipanović


PRVI SAT 27. RUJNA 2021.

1. GRUPA STUDIO (6-9g. školarci) PONEDJELJAK/SRIJEDA 18.00-19.00h
2. GRUPA STUDIO (9-12g.) PONEDJELJAK/SRIJEDA 19.00-20.00h
3. GRUPA – MARTINE (napredna grupa) PONEDJELJAK/SRIJEDA 20.00-21.30h

Voditeljica: Marta Krešić, plesačica i plesni pedagog

Kontakt osoba: Kristina Krtanjek, viša stručna suradnica
E-mail: kristina.krtanjek@knap.hr, 2303122

HIP-HOP/JAZZ MIX OD 7 DO 14 GODINA

PRVI SAT 28.9.2021.

Hip-hop kao plesni stil razvio se početkom devedesetih godina a usko je vezan uz novu struju u hip-hop glazbi uz koju se i pleše. Hip-hop je modificiran oblik disco plesa kojem je osnovna karakteristika kreativnost, te osjećaj za glazbu i ritam. U hip-hopu je dozvoljeno gotovo sve, najvažnije je da plesač osjeća glazbu uz koju pleše. Vrlo je pogodan za skupne koreografije zbog svoje ritmičnosti i atraktivnosti, a podjednako plešu djevojke i dječaci.
Jazz dance istražuje široko područje kretanja, ritmičnosti i energije. Izvode se vježbe snage te se radi na osvješćivanju centra tijela i njegovom manipuliranju. S vremenom se usvajaju i kraće koreografske cjeline.
Kombinacijom ova dva stila, dobiva se jedinstven i posebni plesni stil koji će svakako oduševiti ljubitelje urbanog plesa.

Voditeljica: Martina Drezga, plesačica i plesni pedagog

Termini održavanja: UTORAK I ČETVRTAK od 20:00 do 21.00h

Kontakt osoba: Kristina Krtanjek, viša stručna suradnica
E-mail: kristina.krtanjek@knap.hr, 2303122

BREAK DANCE OD 3 DO 14 GODINA

PRVI SAT 28.09.2021.

Brak dance je plesni stil baziran na gimnastičkim akrobacijama i elementima borilačkih sportova a korijeni su mu u južnoafričkom i južnoameričkom folkloru. Nastao je krajem sedamdesetih u Južnom Bronxu (New York), kao suprotnost nasilju. Pojavom break dancea sve više mladih je počelo plesati čime se smanjilo nasilje, a negativna energija je usmjerena u pozitivnom smjeru, u kreativni plesni pokret.
Break danceom se najčešće bave dečki, ali sve više je i djevojaka koje su počele plesati break dance unesavši tako više mekoće i plesnosti u njega, što mu je danas i osnovna karakteristika.

Termini održavanja: UTORAK I ČETVRTAK

18:00-19:00 početnici 1
19.00 – 20.00 – mlađi nastavljači + početnici 2
20.00 – 21.30 – stariji nastavljači + SUBOTA 10.00 DO 11.30

Voditelj: Luka Anaković (Lux DeLux)

Kontakt osoba: Kristina Krtanjek, viša stručna suradnica
E-mail: kristina.krtanjek@knap.hr, 2303122

Galerija fotografija plesnog studija

Sve plesne radionice su vođene od stručnih plesnih pedagoga. Dvorane i garderobe su ugodne, svijetle i čiste, s ogledalima i baletnim prečkama. Satovi traju 60 minuta, a mjesečna članarina iznosi 200kn (Balet, BDC i Salsa Lady), 250kn (Body and Mind 2xtjedno)

Umirovljenici ostvaruju 30% popusta

Sve plesne i rekreacijske radionice će se održavati prema uputama za sprečavanje i suzbijanje pandemije Covid-19.

BODY AND MIND

(obavezna upotreba osobnih prostirki za vježbanje)

“Body and Mind” je radionica za odrasle u kojoj se koriste elementi tehnika Vinjasa Joge, Release, PortDeBras, Grem, pilatesa i tehnike opuštanja kroz improvizaciju i kreativan pokret. Vježbe su spojene u polagane plesne sekvence, koje se svaki puta nadograđuju novim pokretima, te dozvoljavaju polaznicima da se individualno izraze pokretom kroz svoju vlastitu viziju pokreta, opuštanja i koncentracije. Ovaj način pokreta pomaže u razvoju kontrole i svjesnosti tijela, izoštrava osjete te razvija povjerenje, komunikaciju, svjesnost o drugima i o samima sebi.

Termini radionice: utorak/četvrtak

PRVI SAT –

BODY AND MIND MEDICAL – 17.00 – 18.00h
BODY AND MIND POČETNI  – 18.00 – 19.00h
BODY AND MIND NAPREDNI – 19.00 – 20.00

Voditeljica: Martina Drezga, plesni pedagog, certificirana integral vinyasa yoga uciteljica

Kontakt osoba: Kristina Krtanjek, viša stručna suradnica
kristina.krtanjek@knap.hr

BODY CREATION PILATES

(obavezna upotreba osobnih prostirki za vježbanje)

Bazira se na kombinaciji tehnika kao što su: pilates, suvremeni ples,  release, pilates, Alexander tehnika i PortDeBras tehnika – trenutno najpopularnija tehnika vježbanja u Americi.
Program se zasniva na individualnom pristupu svakom polazniku.

Ovakav način rada usmjerava pažnju na vlastito tijelo, čime poboljšavamo tonus mišića, držanje tijela i formu, a da uz ples i opuštanje zaboravimo svakodnevni stres i rutinu.

Termini radionice: 

PONEDJELJAK/ SRIJEDA OD 18.00-19.00h

Voditeljica: Dora Bobovčan, licencirana pilates i Body instruktorica

Kontakt: Kristina Krtanjek, viša stručna suradnica, kristina.krtanjek@knap.hr

SALSA LADY

Volite plesati Salsu, ali nemate partnera ili Vam se jednostavno ne da svaki puta moliti da dođe s vama na ples? Baš zato smo osmislili novu plesnu radionicu SALSA LADY!!

Ova radionica je namijenjena svim ljubiteljicama Salse, latinoameričkih ritmova i rimičnog plesa. Probudite ženu u sebi, izgradite samopouzdanje, naučite uživati u senzualnim pokretima i muzici, vježbajte svoje tijelo i pri tome se dobro zabavite.

Termni održavanja
PONEDJELJAK/ SRIJEDA OD 20.00-21.00h

voditelj: Hrvoje Veličkovićplesač i plesački sudac

INFO: kristina.krtanjek@knap.hr / 01 2303122

KLASIČNI BALET ZA ODRASLE

Klasični balet za odrasle namjenjen je svim ljubiteljima bijelog baleta, bez obzira na predznanje. Nije važno dali ste nekada plesali balet ili se s njim nikada niste sreli, važno je jedino da želite plesati! Nije potreban raspon, veliki rist ili sposobnost vrtnje pirueta da mogli plesati balet – potrebna je samo želja i ljubav prema tom divnom plesu i savršenim pokretima. Klasičnim baletom osim divnih vretenastih mišića, gracioznog držanja, općeg poboljšanja kondicije i postava tijela, pridonosimo sveukupnom zdravlju, boljoj koncentraciji, a time i kvaliteti života.

Termini radionice: UTORAK / ČETVRTAK

početna grupa od 19.15 – 20.15h
napredna grupa od 20.15 – 21.15h

Voditeljica: Ana Žulec, diplomirana plesačica klasičnog baleta

Kontakt: Kristina Krtanjek, viša stručna suradnica, kristina.krtanjek@knap.hr

BARRE BALET – Barre à terre

(obavezna upotreba osobnih prostirki za vježbanje)

Baletna tehnika koja se izvodi na podu (a terre). Ovaj način vježbanja je primjeren početnicima u baletu. Osigurava vitko i gipko tijelo. Većina vježbi se izvodi u sjedećem i ležećem položaju. Ovo je odlična tehnika za sve one koji većinu vremena provode u sjedećem položaju i mirovanju. Vratite svoje tijelo u formu, popravite držanje, rješite se bolova u ramenima i leđima, a uz to formirajte vretenaste mišiće i vratite mladenačku snagu.

termini održavanja: PONEDJELJAK / SRIJEDA 19.00 – 20.00h

Voditeljica: Dora Bobovčan, licencirana pilates i Body balet instruktorica

Kontakt: Kristina Krtanjek, viša stručna suradnica, kristina.krtanjek@knap.hr

ANAN-DO CHI KUNG

TERMINI ODRŽAVANJA: Srijedom i petkom od 18.30 – 19.30h

ANAN- DO Chi Kung je forma terapeutske vježbe čije porijeklo izvire kroz tradicionalnu kinesku medicinu (TKM) i filozofiju Dalekog, odnosno Drevnog Istoka, a pripada porodici energetskih (chi) vježbi (kung). Ovom tisućljetnom kineskom vještinom postiže se iscjeljivanje i jačanje tijela, uma i duha.
Vježba se stojeći, 60-tak minuta, a kroz niz manjih i kraćih vježbi kojima kondicioniramo pažnju i tjelesnu razgibanost, dovodeći organizam u prirodno opušteno stanje. Aktiviraju se mišići nogu i svih zglobova, ojačavajući osjećaj ravnoteže i stabilnosti.
Program se usvaja postupno, uz strpljivo ponavljanje i usavršavanje naučenog, a vježbati mogu svi bez obzira na fizičku kondiciju i godine. Chi kung kombinira pokret, meditaciju i disanje kao način njegovanja i akumulacije životne energije, pojačavanjem svjesnosti o njenom protoku kroz tijelo.

voditelj: Krešimir Andjel, praktikant i voditelj s višegodišnjim iskustvom u vježbanju i podučavanju Chi Kung-a

Prijave i info: 01/2303122, centar@knap.hr, www.knap.hr