Dramske Radionice

DRAMSKI STUDIO KNAP

Upisujemo polaznike u 7 dobnih skupina:

– 1. – 4. raz. os. šk.
– 5. – 6. raz. os. šk.
– 7. – 8. raz. os. šk.
–  I – IV raz sred. šk.
– studenti
– odrasli

Broj polaznika je ograničen.

Nastava se odvija dva puta tjedno u trajanju  jednog sata ili jednom tjedno u trajanju od jednog blok sata.

CENTAR KNAP I DRAMSKI ODGOJ

Dramsko pedagoška aktivnost, usmjerena prema djeci i mladima, ali i korisnicima zrelije dobi, postoji već dugi niz godina u Centru KNAP i dio je redovite djelatnosti Centra. Centar KNAP, uz svoju prepoznatljivu profesionalnu kazališnu djelatnost ovime je postao jedno od žarišta i okupljališta kazališne mladeži u Zagrebu i pruža im, pod stručnim vodstvom, kvalitetno scensko obrazovanje. Centar Knap zato ponude dramskih djelatnosti svake godine proširuje i novim sadržajima. Tako osim dramskih studija za djecu i mlade u svom programu imamo i dvije studentske dramske grupe te jednu koja je namijenjena odraslim polaznicima. Dramski odgoj kao svoju najužu svrhu ima za cilj upoznati polaznike kako nastaje dramska predstava, no njegovi dometi u razvoju polaznika mnogo su širi. Osmi razvoja dramskog talenta, dramski odgoj doprinosi razvijanju empatije, poticanju samosvijesti, razvijanju kritičkoga, estetskog mišljenja, pomaže pri učenju jezika te na taj način pomaže korisnicima da se što bolje nadograde i povećaju kvalitetu života .

ŠAMRLEKI- (grupa 1. i grupa 2.)

VODITELJICA: MIA HUSNJAK

TERMIN:
ŠAMRLEKI 1 UTORAK , 18: 30 – 20:00
ŠAMRLEKI 2 PETAK, 18: 30 – 20:00

Dramska studio namijenjena uzrastu nižih razreda osnovne škole, unutar kojeg polaznici pomoću različitih kreativnih  i dramskih tehnika, stječu znanja o književnosti i općoj kulturi, a kroz rad na radionici stvaraju sustav estetskih i moralnih vrijednosti , savladavaju osnovne dramske postulate te razvijaju komunikacijske vještine .
Cijena: 200, 00 kn

Više informacija na morana.foretic@knap.hr ili 01/2303122

HOKUS 1 I 2

VODITELJICA:  MIA HUSNJAK
TERMIN:  ČETVRTAK, 19: 30- 21:30

VODITELJ: DENIS BOSAK
TERMIN: PETAK, 20:00- 21:30

Hokus je kreativna dramska radionica namijenjene uzrastu viših razreda osnovne škole,  unutra kojih polaznici kroz dramske procese i kreativne tehnike razvijaju dramske  talente, a težište radionice je bačeno na razvoj kreativnih potencijala, dramskom izričaju te timskom radu.
Cijena: 200, 00 kn

Više informacija na morana.foretic@knap.hr ili 01/2303122

T AS THEATRE, NOT AS TEA

T AS THEATRE, NOT AS TEA Jr.  (6- 10 godina)
VODITELJ: DENIS BOSAK
TERMIN:   PETAK, 17:00 – 18:00

Dramska igraonica namijenjena polaznicima nižih razreda osnovne škole, unutar koje  djeca  kroz dramske igre, pjesmice i igrokaze savladavaju osnove konverzacije na engleskom jeziku.
Cijena: 120, 00 kn

T AS THETARE, NOT AS TEA (10- 14 godina)
VODITELJ: DENIS BOSAK
TERMIN:   PETAK, 18:15- 19:45

Dramska radionica namijenjena polaznicima viših razreda osnovne škole, unutar koje  djeca  kroz dramske igre, te rad na dramskom predlošku,  usavršavaju  konverzaciju na engleskom jeziku,  te se pobliže upoznaju s engleskom kulturom, literaturom i tradicijom.
Cijena: 200, 00 kn

Više informacija na morana.foretic@knap.hr ili 01/2303122

MALA DRAMSKA- KNAPIĆI (4-6 godina)

VODITELJICA: Lucija Dujmović
TREMIN: PONEDJELJAK I SRIJEDA 17:00- 18:00

Mala dramska Knapići je kreativna radionica dramskog karaktera namijenjena polaznicima predškolskog uzrasta (4- 6 godina), kroz koju djeca savladavajući različite kreativne procese i dramske igre razvijaju kreativne kapacitete te se privikavaju na rad u grupi.
Cijena: 200,00 kn

GALERIJA FOTOGRAFIJA

PRETHODNE PRODUKCIJE DRAMSKIH STUDIJA Centra KNAP

HAMLET

ORHIDEJE ZA KRALJICU

LUDUS – (18 – 30 godina)

VODITELJICA: DOROTEA ŠUŠAK
TERMIN:  SRIJEDA, 20:45- 22:00

Dramski studio namijenjen  studentskom i adolescentskom uzrastu. Osnovni zadatak ove radionice da polaznike uputi u početne dramske tehnike, te savladavanje straha od  javnog nastupa, oslobađanje komunikacijskog kanala  te im otvora  vrata  svijeta teatra i brojnih izvedbenih mogućnosti.
Cijena: 200, 00 kn

Više informacija na morana.foretic@knap.hr ili 01/2303405

Roma teatar

Roma teatar je dramska skupina koja okuplja mlade iz romske zajednice. Tijekom 2019. g. Centar Knap podržao je projekt TeatarR koji su provodile udruga Kultura Nova, Institut za demokraciju iDEMO i Udruga žena Romkinja – Bolja budućnost a u sklopu natječaja Kultura i umjetnost mladih financiran sredstvima ESF-a.

Po završetku projekta nastala je ideja o osnivanju Roma teatra.  Iskustvo rada s mladima iz romske zajednice pokazalo je da postoji  potreba za pokretanjem Roma teatar. Gradski ured za kulturu već je u 2019. podržao inicijativu te osigurao dodatna sredstva kako bi mladi mogli od početka sezone 2019./2020. krenuti s radom. Program se provodi u suradnji s umjetničkom organizacijom Multikulti.

Roma teatar od svog osnutka sudjeluje  na Susretima kazališnih amatera Zagreba, te je u 2020. bio nominiran u pet kategorija i osvojio nagradu za najbolji originalni tekst na 44. SKAZ-u za predstavu Mi bi da se ženimo. Godinu kasnije, na 45. SKAZ-u sudjelovao je s predstavom Cigano de Budalak i oduševio publiku.

Voditeljica: Zvjezdana Bubnjar / u.o. Multikulti

GALERIJA FOTOGRAFIJA

PRETHODNE PRODUKCIJE DRAMSKIH STUDIJA Centra KNAP

PRAGARA

ANKA

OSAM ŽENA