Skip to main content

Dramske Radionice

Već dugi niz godina unutar programa dramskog odgoja  Centra Knap, posvećeni smo razvoju umjetničkih talenata i poticanju kreativnosti svih dobnih skupina. Ovogodišnje novo poglavlje donosi još više raznolikosti i mogućnosti za naše vjerne polaznike. Uz veliko zadovoljstvo želimo vas upoznati s uzbudljivim i svježim dodacima koji su sada dio naše ponude na Centru Knap.

Tako od ove godine, s ponosom predstavljamo program Malu Dramaonica – našu posebno osmišljenu dramsku radionicu namijenjenu najmlađim članovima starosti 3 do 4 godine. Ova radionica, osmišljena da pomoću tehnike vođene priče, uvode vaše mališane u magični svijet kazališta.

Naši Dramski studiji već desetljećima oduševljavaju svojom izuzetnom kvalitetom i raznolikošću programa. Tako smo od prošle godine kao novo  poglavlje u našoj priči, uveli  radionicu koja se ističe – Lala Land. Ovdje, naši polaznici ne samo da razvijaju svoje glumačke sposobnosti, već i otkrivaju svoje glasovne i plesne talente te otkrivaju čari muzičkog teatra.

Naša posvećenost raznolikosti i osobnom razvoju odražava se i u dramskim radionicama za usavršavanje konverzacije stranih Jezika pa vas zato  pozivamo da istražite našu radionicu na engleskom jeziku – T As Theatre, gdje je usavršavanje znanja engleskog  jezika sjedinjeno s dramskim izričajem.

Za sve ostale informacije o upisima i radionicama obratite se na 01/2303122 ili putem maila morana.foretic@knap.hr

MALA RADIONICA (3-4 godina)

PETAK, 17:00- 18:00
VODITELJ: Denis Bosak

Mala dramaonica  je čarobna dramska igraonica za naše najmlađe kreativce! Naša dramska radionica osmišljena je posebno za male avanturiste uzrasta od 3 do 4 godine, u kojoj kroz vođene priče i igre, djeca upoznaju i otkrivaju  nevjerojatne svjetove mašte dok istovremeno stječu temeljne dramske vještine.

U Maloj dramaonici svako dijete postaje junak vlastite priče. Kroz igru i smijeh, potičemo razvoj njihove maštovitosti, samopouzdanja i suradnje s vršnjacima. Naši iskusni mentori vode ih kroz fantastično putovanje stvaranja priča i kazališnih prizora, pružajući im priliku da se izraze na jedinstven i zanimljiv način.

DRAMSKI STUDIO KNAP

Upisujemo polaznike u 7 dobnih skupina:

– 1. – 4. raz. os. šk.
– 5. – 6. raz. os. šk.
– 7. – 8. raz. os. šk.
–  I – IV raz sred. šk.
– studenti
– odrasli

Broj polaznika je ograničen.

Nastava se odvija dva puta tjedno u trajanju  jednog sata ili jednom tjedno u trajanju od jednog blok sata.

MALA DRAMSKA- KNAPIĆI (4-6 godina)

PONEDJELJAK/SRIJEDA, 17:00- 18:00
VODITELJICA: Ivana Gudelj

Uplovite u svijet mašte i upoznajte se s kazalištem kroz programom Mala Dramska– namijenjen djeci uzrasta od 4 do 6 godina unutar kojeg se predškolcima  otvoraju vrata za  nevjerojatan početak scenske avanture. Kroz zabavne dramske igre i raznolike kreativne procese, vaše mališane potičemo da razvijaju svoju kreativnost i timski duh. Kroz rad s našim voditeljima  pomažemo im da rastu kroz igru i suradnju, otvarajući put ka bogatom svijetu mašte i samopouzdanja. S Malom Dramskom, vaša djeca će naučiti vještine koje će ih pratiti cijeli život, dok se istovremeno igraju i izražavaju svoju jedinstvenu osobnost i otkrivaju fantastične izvedbene potencijale.

ŠAMRLEKI

ŠAMRLEKI 2 (7 – 10 godina)
SRIJEDA, 18.30- 20:00
VODITELJICA: Mia Husnjak

ŠAMRLEKI 3 (8- 11 godina)
PONEDJELJAK, 19:00- 21:00
VODITELJICA: Doris Dobranić

Za sve znatiželjne umove i buduće glumce u dobi od 7 do 10 godina, predstavljamo vam Šamrleke – mjesto gdje se zabava susreće s učenjem kroz dramsku kreaciju! Naša kreativna dramska radionica posebno je osmišljena za niže razrede osnovne škole, pružajući vam priliku da istražite svijet književnosti i kulture na potpuno nov način.

Kroz raznovrsne kreativne i dramske metode, Šamrleki će vas povesti na putovanje u svijet mašte i izražavanja. Učit ćete o književnosti na interaktivan način, razvijati estetske vrijednosti i naučiti osnove glume i dramskih postulata. No to nije sve! Naša radionica također ima za cilj razvijati vaše komunikacijske vještine, pomažući vam da se osjećate sigurno pred publikom i izgradite samopouzdanje.

LALA LAND – glazbeno/plesna dramska radionica (7- 10 godina)

UTORAK,  18:00-19:30

Dobrodošli u Lala Land: gdje se stvaraju glumački, plesni i vokalni talenti!

Od prošle godine, kroz program dramsko glazbene radionice Lala Land krenuli smo  u nevjerojatnu avanturi koja nadilazi granice glume. Ovdje, naši dragi polaznici ne samo da će razviti svoje glumačke vještine već će uz to razvijati  potencijale svojih vokalnih i plesnih mogućnosti . Kroz dinamične i interaktivne dramske i glazbene zadatke, Lala Land pruža priliku djeci da istraže čaroliju muzičkog teatra. Bilo da su zaljubljeni u svijet glazbe, strastveni plesači ili nadareni glumci, Lala Land će ih inspirirati da se izraze na svim umjetničkim frontama. Pridružite nam se u ovoj nevjerojatnoj avanturi u kojoj se snovi pretvaraju u stvarnost i gdje se umjetnost susreće sa srcem.

HOCUS (11 – 14 godina)

HOCUS 1
PETAK,  19.00 -21.00
VODITELJICA: Mia Husnjak

HOCUS 2
ČETVRTAK, 20:00- 22:00
VODITELJICA: Mia Husnjak

Zamislite svijet gdje nema ograničenja za vašu kreativnost i izražavanje. Dobrodošli u Hokus 1/ Hokus 2 – mjesto gdje kazalište postaje vaša platforma za izlazak iz okvira i otkrivanje najboljeg u vama! Ovdje ćete naučiti kako pretvoriti svoje ideje u stvarnost. Slobodno istražujte različite kreativne tehnike, eksperimentirati i kroz umjetnost stvoriti novi svijet oko sebe. Otkrijte snagu scenske ekspresije i upoznajte sjajnu ekipu!

DRAMSKI STUDIO NA ENGLESKOM JEZIKU

T AS THETRE JR.  ( 7- 10 godina)
PETAK, 18:00- 19:30
VODITELJ: Denis Bosak

T AS THETRE   ( 11- 14 godina)
PETAK, 19:30- 21:30
VODITELJ: Denis Bosak

Naša misija je potaknuti kreativnost, obogatiti znanje i stvoriti nevjerojatna umjetnička iskustva za sve uzraste. Zato s ponosom predstavljamo dvije konverzacijske  radionice na engleskom jeziku: T As Theatre Jr.  za učenike od 1. do 4. razreda te T As Theatre za učenike od 5. do 8. razreda.

Dramske radionice T As Theatre su pravo mjesto gdje se učenje pretvara u čarobnu igru. Naši stručni voditelji koriste dramske igre, pjesmice i igrokaze kako bi potaknuli dječju kreativnost i razvili samopouzdanje na engleskom jeziku. Kroz ove aktivnosti, mali polaznici ne samo da će poboljšati svoje jezične vještine, već će i istražiti englesku kulturu, literaturu i tradiciju na zabavan i edukativan način.

Kroz ovaj program, T AS Theatre nas ne uči samo umjetnosti izražavanja, već i stvara snažnu poveznicu između jezika i kulture. Pridružite nam se i otkrijte svijet nezaboravnih priča, scenske magije i nevjerojatnog učenja na engleskom jeziku. T As Theatre – za one koji žele učiti i rasti kroz umjetnost, a ne čaj!

LOCUS (15-17 godina)

SRIJEDA, 20:00- 22:00
VODITELJICA: Mia Husnjak

Locus je mjesto gdje se susreću strast i umjetnost, a namijenjen je naprednim učenicima viših razreda osnovne i srednje škole. Ako ste spremni zaroniti duboko u svijet drame, kritičkog razmišljanja i kreativnosti, onda je Locus pravo mjesto za vas.

Pod mentorstvom iskusnih instruktora i umjetnika, polaznici će se upustiti u putovanje koje će ih potaknuti da istraže dublje emocije, shvate složenost likova i scene, a kroz upoznavanje i usvajanje dramskih i scenskih principa  polaznici otkrivaju i grade  vlastiti umjetnički glas i proširuju svoje izvedbene mogućnosti.

Ako ste spremni zakročiti na pozornicu vlastite kreativnosti, Locus je pravo mjesto za vas!

Dramski studio namijenjena polaznicima nižih i viših razreda osnovne škole,  unutar kojeg  djeca  kroz dramske igre, pjesmice i igrokaze savladavaju osnove konverzacije na engleskom,  jezike te upoznaju jezične kulture, ali i otkrivaju različitosti ovih govornih područja, kultura i tradicija. Ovakav oblik  izvannastavnog rada s polaznicima  sjajan je način da djeca steknu samopouzdanje u izražavanju na stranom jeziku, upoznaju raznolikost kazališnih izvedbenih formi te još bolje savladaju rad u grupi.

Više informacija ili dokumentaciju za upise možete dobiti slanjem mail-a na morana.foretic@knap.hr.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

PRETHODNE PRODUKCIJE DRAMSKIH STUDIJA Centra KNAP

HAMLET

ORHIDEJE ZA KRALJICU

LUDUS – odrasli polaznici

PETAK, 19:00- 21:00

Ludus je dramska radionica koja čeka sve polaznike starije od 18 godina i poziva ih na nevjerojatan put u svijet umjetnosti i samootkrivanja. Ako tražite priliku za osobni rast, stvaranje i izražavanje kroz dramsku umjetnost, Ludus je upravo ono što vam treba.

Ovdje, druženje postaje kreativno iskustvo, a umjetničke mogućnosti su beskrajne. Kroz dinamične dramske zadatke, duboko istraživanje dramskih tekstova i zajedničko stvaranje, polaznici će otkriti skrivene talente, razvijati samopouzdanje i povezivati   upoznati druge kreativce.

Pridružite se Ludusu i otvorite vrata svijetu umjetnosti, izražavanja i zajedništva. Ovdje ćete istraživati, učiti, rasti i stvarati nezaboravne trenutke. Vaša umjetnička avantura počinje s Ludusom!

Cijene svih dramskih studija su 200 kn / 26,54 eura.

Za više informacija ili dokumentaciju za upise možete dobiti slanjem mail-a na morana.foretic@knap.hr.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

PRETHODNE PRODUKCIJE DRAMSKIH STUDIJA Centra KNAP

PRAGARA

ANKA

OSAM ŽENA

Pratite Centar kulture i na društvenim mrežama