Glazbene Radionice

GLAZBALICA – RADIONICA GITARE

Program i način rada radionice potiče polaznike da usvoje osnovne pojmove sviranja gitare i glazbene kulture. Svakog polaznika individualno se uvodi u svijet instrumenta kako bi na što jednostavniji način prošli put od sviranja osnovnih jednoglasnih pjesmica do višeglasnih skladbi. Program i pjesme koje se uče primjerene su dobi i predznanju polaznika grupe.

Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Termini održavanja:

ponedjeljak /

17.30 – 19.00 POČETNICI  –
19.30 – 21.00h  NASTAVLJAČI 1

utorak /

18.30 – 18.30 POČETNICI 2
19.30 – 21.00h  – NASTAVLJAČI 2

Voditelj: Marko Ježić

PRIJAVE: 01/2303122 ili kristina.krtanjek@knap.hr

GLAZBAONICA ZA NAJMLAĐE

U sezoni 2020/2021 radionica Glazbaonica se neće održavati!

TERMIN: četvrtak
17:00 – 18.00 / 1. grupa
18.15 – 19.15 / 2. grupa

Voditeljica i autorica: Iva Jarić


Glazbaonica
 je interaktivna radionica za djecu predškolske dobi, koja se možda i prvi put susreću s pojmom aktivnog slušanja glazbe. Kroz igru, priče, razgovor, ples, igrokaze i pjevanje te upoznavanje različitih izvora zvuka, djeca će dobiti priliku susresti se s pojmovima melodije, ritmičkih obrazaca i harmonije te naučiti stvarati svoja prva kritička razmišljanja o tome koju glazbu vole i zašto. Razvijajući svoju maštu u kreativnoj interakciji s drugom djecom, a podržani i poticani od strane stručne voditeljice, dobit će prve uvide u vlastiti odnos prema glazbi i vlastito glazbeno izražavanje.

Utjecaj glazbe na razvoj, emocije I socijalne vještine kod djece
(klinfo.rtl.hr)


Cilj glazbe je dirnuti srca.
J. S. Bach

PRIJAVE I INFORMACIJE: 01/2303 122 ili gaia.vukelic@knap.hr

GLAZBA JE KUL!

Radionica pjevanja za djecu

TERMIN: četvrtak
Prostor: Koncertna dvorana Centra
17:00 – 18:00 / 1. grupa (6 – 9 god.)
18:15 – 19:15 / 2. grupa (10 – 13 god.)

Voditeljica i autorica: Iva Jarić

Radionica Glazba je kul! zamišljena je kao glazbeno putovanje kroz sve glazbene vrste dostupne današnjim školarcima te poticanje kritičkog razmišljanja o glazbi koju slušaju ili mogu čuti. Imat će se priliku susresti sa svim oblicima stvaranja glazbe, od jednostavnog ritmiziranja do pjevanja solo ili u grupi, uz aktivno slušanje i promišljanje o tome što zapravo znači pojam ‘kvalitetna glazba’. Na radionici će polaznici izvoditi, slušati i analizirati glazbene uratke Ariane Grande, Beatlesa, sve do jazz klasika i remek djela klasične glazbe. Kako pronaći glavnu temu, kako prepoznati motiv koji se ponavlja u različitim tonalitetima, kako kvalitetno slušati glazbu, kako pjevati pop, a kako soul pjesmu, samo su neka od pitanja kojima će polaznici radionice biti potaknuti na glazbeno istraživanje i razvijanje vlastitog glazbenog ukusa bez nametanja zadanih formi ili edukativnih okvira.


Glazba je u današnje vrijeme svima lako dostupna i njezine učinke često uzimamo zdravo za gotovo. Međutim, osim zabavne, kulturološke i reklamne vrijednosti, glazba ima i mnoge ‘skrivene’ moćne učinke.

(Moć glazbe, HDS Zamp)

PRIJAVE I INFORMACIJE: 01/2303 122 ili gaia.vukelic@knap.hr

ALKEMIJA GLASA

TERMIN: utorak, 18:00 – 19:30 / odrasli (18+)
Prostor: Koncertna dvorana Centra
Voditeljica i autorica: Melita Lovričević

Alkemija glasa je terapijska radionica pjevanja, namijenjena svima koji vole pjevati, žele pjevati, izraziti se i biti autor svoje pjesme. Glas je naša snaga i svatko zaslužuje da ga se čuje, da svom glasu pokloni lijepe tonove i pjesme, učini nešto za sebe, a pri tom se i dobro zabavi; kroz pjesmu, pokret, ritam, disanje i malo improvizacije.

Pjevanje ima snažan samoiscjeljujući učinak. Uključuje tehnike disanja, opuštanja glasovnog mehanizma, facijalnu yogu, razvijanje glasa, kreativne zadatke, istraživanje kroz pokret, pisanje pjesama, grupno pjevanje, vizualizacije, zvučne vođene meditacije, improvizaciju. Dodatno se osvrćemo na cijelo tijelo kao vokalni mehanizam, našu rezonantnu kutiju koju treba opustiti, održavati i hraniti pozitivnom energijom.

Sve vježbe pripremaju tijelo za pjevanje te automatski oslobađaju tijelo od napetosti i stresa, podižu raspoloženje, pokreću cirkulacija tijela, smanju anksioznost itd. Kroz radionicu se pojedinac oslobađa i treme tj. straha od pjevanje pred drugima te postiže ili vraća izgubljeno samopouzdanje. Općenito se podiže energija i dobro raspoloženje.

Nijedan zvuk u prirodi ne iscjeljuje poput pravilno intonirana ljudskog glasa.
V. Werbeck – Svärdstrӧm

PRIJAVE I INFORMACIJE: 01/2303 122 ili gaia.vukelic@knap.hr

VOKALNI STUDIO

U sezoni 2020/2021 radionica Vokalni studio se neće održavati!

TERMIN: ponedjeljak, 19:30 – 20:30 / odrasli (18+)
Voditeljica i autorica: Melita Lovričević

 

Vokalni studio, radionica pjevanja i vokalne tehnike, namijenjena je mladima i odraslijima, početnicima i naprednima, svima koji žele razviti vokalne mogućnosti i održavati zdravu higijenu i tehniku glasa kao instrumenta.
Kako se pripremiti za nastup, audiciju, snimanje, pobijediti tremu i zapjevati sa zadovoljstvom: solo, uz pratnju, u grupi, studiju.

Sistematizirano ćemo prolaziti kroz različite, a neophodne faze razvoja i usavršavanja glasa:
– tehnike disanja i držanje
– zdrav pristup tijelu kao rezonantnoj kutiji
– artikulacija, intonacija, kvaliteta tona
– vokalni registar
– boja glasa, ekspresivnost, dinamika
– fleksibilnost, fraziranje
– vibrato, ukrasi, vokalize
– interpretacija, emocije
– psihička priprema
– slušanje uz osvrt i analizu

The only thing better than singing is more singing. 
E. Fitzgerald

PRIJAVE I INFORMACIJE: 01/2303 122 ili gaia.vukelic@knap.hr