Skip to main content
Volim Pešču

Volim Pešču 2020.

By 22 prosinca, 2021No Comments

Volim Pešču 2020. – 11./14.studeni 2020. – Boris Bare

Oslikavanje zida osnovne škole Petar Preradović, Zapoljska ulica 32

Akcija Centra KNAP Volim Pešču 2020. biti će održana od 11. do 14. studenog, a ovoga nam puta u goste dolazi jedan od najznačajnijih aktera zagrebačke grafiti scene, Boris Bare.

Bare će novi veliki mural „Djevojka koja sanja“ slikati na pročelju osnovne škole Petar Preradović. Ovogodišnjom akcijom obilježiti ćemo jubilarnu 65 rođendansku godinu za Centar Knap. Tim povodom Centar Knap će svojim sugrađanima pokloniti još jedan u nizu murala koji ovaj kvart čine posebnim.

Centar Knap već dugi niz godina provodi akciju Volim Pešču. Projekt koji iz godine u godinu pridonosi urbanom identitetu ovog zagrebačkog kvarta. Gradska četvrt Peščenica tako je postala prepoznatljiva po uličnoj galeriji grafita i murala koji oplemenjuju javne prostore. U posljednjih desetak godina na zidovima Centra Knap i zidovima kvarta slikali su najznačajniji umjetnici zagrebačke, ali i svjetske street art scene. Od Lonca i Cheza do Pekmez Med i Hane.

Godine 2018. na bočnom zidu Centra Knap slikali su zagrebački umjetnik Modul i beogradska umjetnica TKV. 2019. godine slikao je Lunar, legenda hrvatske grafiti scene i njegov gost NDec iz Tokia.

Ovogodišnji umjetnik Boris Bare poznat je široj javnosti po projektu Art Park te brojnim muralima po zagrebačkim ulicama i parkovima poput Spavača u parku na Opatovini ili Fakina u Tkalčićevoj.

Centar Knap od samih početaka pojave grafita u gradu prati razvoj streeta art scene. Kroz brojne akcije poput otvaranja Hall of Famea na savskom mostu 2000. do izdavanja fotomonografije o zagrebačkom street artu 2016. educira i informira građane o ovoj subkulturi. Projektom Volim Pešču iz godine u godinu gradi urbani identitet kvarta na zagrebačkoj Peščenici

Pratite Centar kulture i na društvenim mrežama