Skip to main content

Teatar Gaudeamus, jedna je od najstarijih amaterskih kazališnih grupa u gradu Zagrebu. Djeluje od sredine 70-tih godina prošlog stoljeća, a mnogi nekadašnji članovi danas su kazališni umjetnici, glumci, dramaturzi, redatelji, roditelji, publika…

Grupa je sastavljena od mladih glumaca, dvadesetak entuzijasta, koji svoje slobodno vrijeme provode na daskama koje život znače. Glumci Teatra Gaudeamus većinom su studenti, zaposleni, nezaposleni, a nađe se i pokoji srednjoškolac. Često ističu: “Naši glumici su svestrani tako da nemamo problema uprizoriti djela u kojima se traži pjevanje, plesanje i razne vratolomije. Ako i ne znamo, naučimo. Otvoreni smo svemu.”

Teatar Gaudeamus također njeguje i male kazališne forme pa su česti gosti u knjižnicama, na promocijama knjiga, večerima poezije, izložbama, konferencijama, otvaranjima i raznim događanjima na javnim prostorima našega grada.

“Uz sve to osvajamo nagrade, živimo naš san i dobro se zabavljamo.”

Trenutni ansambl djeluje aktivno od 2010. i iza sebe ima nekoliko uspješnih predstava koje se mogu vidjeti na sceni Centar KNAP.

Pratite Centar kulture i na društvenim mrežama