Music-Mission-Vision

MiseEnScene

By 09.11.2021.16 veljače, 2022No Comments

DATUM: 30.11.2021.
VRIJEME: 19:30 – 20:30
MJESTO: Koncertna dvorana

MUSIC – MISSION – VISION 21
Dani suvremenog muziciranja

30. 11. 2021 
19:30 sati
Koncertna dvorana
Ansambl MiseEnScene (Hrvatska)


Ulaz na koncert je slobodan uz predočenje covid potvrde.
Slijedom epidemioloških mjera, a zbog limitiranog kapaciteta dvorane, obavezna je najava dolaska na: centar@knap.hr, najkasnije do 29. 11. u 14 sati.


Program:

Berg, M. Ravel, D.Detoni, S. Majurec, T. Šaban, F. Djurović, I.Stravinski

Svirajući u raznim kombinacijama i ugošćujući u ansamblu svoje kolege instrumentaliste i pjevače, ansamblMiseEnScene(aka Alisios Camerata) s jednakim veseljem i znatiželjom pristupa literaturi izvorno pisanoj za Messiaen ansambl jednako kao i djelima koja sami adaptiraju. Kao takve ih je prepoznala i publika i kritika čiju su pažnju odmah privukli, a također i pozornost hrvatskih kompozitora svih generacija koji su za njih napisali ili pišu djela. Uz nastupe u Hrvatskoj, sastav je s velikim uspjehom gostovao u Europi, Kanadi i Japanu. Njihova zapažena izvedba Takemitsuova djela ‘Quatrain I’ uz Zagrebačku filharmoniju na Muzičkom Biennalu Zagreb 2015 ujedno je i prva izvedba toga djela u Hrvatskoj. Godine 2014. praizveli su djela pisana za njih na Danima hrvatske glazbe u Opatiji. Kao rezidencijalni ansambl, u 2017. godine sudjelovali su u radu zimskog dijela programa u Banffu, Kanada.
Činjenica da u 25 godina u Hrvatskoj nije nastalo ni jedno djelo za ovakav sastav, a od pojave ansambla MiseEnScene nastalo ih je već nekoliko, također svjedoči o interesu koji ovaj poseban ansambl pobuđuje.

Pratite Centar kulture i na društvenim mrežama