Knap u kvartuNovosti

KNAP U KVARTU – program u suradnji s domovima umirovljenika Peščenice

By 22.12.2021.No Comments

Koncertom zagrebačkih šlagera održanim u Domu za starije osobe Peščenica, završio je još jedan ciklus našeg programa Knap u kvartu, kada štićenicima domova umirovljenika donosimo radost i povratak u mladost kroz pjesmu.

Posebnost ovih koncerata je da nisu samo izvedbeni, nego i participativni, jer se pjevaju pjesme po željama korisnika u čijim izvedbama također i sudjeluju.

Platforma Knap u kvartu djeluje od 2018. g. od kada razvijamo i osmišljavamo društvene, zabavne i edukativne sadržaje unutar kojih objedinjujemo sve interesne sfere i potrebe korisnika treće dobi. Tako program Knap u kvartu kroz organizaciju i realizaciju plesnih, dramskih, likovnih  radionica, glazbenih slušaonica i kvizova te specijalističkih predavanja iz područja putopisa, društvenih znanosti i povijesti umjetnosti posjećuje domove naših korisnika, kreirajući za njih program cjelovitog i integrativnog pristupa, otvarajući i proširujući mrežu korisničkih i institucionalnih suradnji, razmijene mišljenja i cjeloživotnih znanja.

Zbog posebnih mjera u Domovima umirovljenika naše djelovanje je kroz ovu godinu bilo ograničeno, no ipak smo uspjeli kroz 2021. godinu održati 6 koncerata Večeri zagrebačkih šlagera u izvedbi gitarista Marka Ježića u Domu umirovljenika Nonica i Domu za starije osobe Peščenica.
Također, u istom programu održan je i koncert priznate domaće harfistice Doris Karamatić, koji je oduševio je štićenike Doma za starije osobe Peščenica.

Pratite Centar kulture i na društvenim mrežama