Skip to main content
Novosti

Dječji tjedan u KNAP-u uz premijeru ‘U mojim snovima’, učeničkog ‘Kralja lavova’ i program ‘Basna, Bajka, Burg’

By 26.09.2023.No Comments

Centar kulture na Peščenici i Kazalište KNAP prigodno će se svojim programom za najmlađe i njihove roditelje uključiti u Dječji tjedan, koji se tradicionalno obilježava u prvom tjednu svakog listopada. Na našoj sceni pripremili smo poslastice koje, u suradnji s našim partnerima, darujemo posjetiteljima!

„U mojim snovima“ (https://teatarcirkuspunkt.hr/portfolio/u-mojim-snovima/) premijera je predstave Marijane Matoković i Teatra CIRKUS Punkt, za uzrast od pet godina na više, a svi zainteresirani moći će besplatno pogledati predstavu u četvrtak, 5. listopada u 19 sati.

Riječ je o duhovitom komadu za sve one koji su nekada sanjali nešto uobičajeno što je preraslo u nešto posve nepredvidljivo. U predstavi pratimo mladu djevojku koja zapada u najčudnije situacije; ostaje bez glasa na vlastitom opernom koncertu, svira na imaginarnim instrumentima, šeće nevidljivog psa, misli da je najbolja mađioničarka na svijetu…a kad ono…NIJE! Sve to bez konkretnih riječi i teksta, ozvučeno glasovima koje sama proizvodi ili izvodi uz glazbenu pozadinu. Predstava otvara pitanja, što je bolje, suočiti se sa strahovima u snovima ili javi? Koliko je isprepleteno jedno s drugim? I možemo li prenijeti spoznaje iz svijeta snova u svijet jave?

Ova klaunovska igra u izvedbi klaunese Marijane Matoković (Mara di Clown) pod mentorstvom Ire Seidensteina i uz režijsku i dramaturšku pomoć Tihane Strmečki svojim izričajem spaja emociju i pokret u nezaboravnu priču za sve spavače i one koji su spremni probuditi se.

Ulaznice se mogu preuzeti na blagajni prije predstave.

Osim toga, posjetitelji će u subotu, 7. listopada u 11 sati moći pogledati i izvedbu mjuzikla „Kralj lavova“, u izvedbi učenika Osnovne škole „Vukomerec“. Ulaz je za sve zainteresirane također slobodan.

Nakon „Kralja lavova“ zabava za djecu toga dana neće stati jer Produkcija Yelo opet je u KNAP-u sa svojim programom Basna, Bajka, Burg.  Mališani će moći sudjelovati u interaktivnom lovu na priče, a kako pričama ne bi ponestalo  fantastične  glazbe, za to će se pobrinuti glazbeni čarobnjak – Valent Samardžija i nevjerojatna glazbalice, u pomoć koje će posjetitelji moći stvarati vlastitu glazbu.

Pratite Centar kulture i na društvenim mrežama