Skip to main content
Novosti

CENTAR KULTURE NA PEŠČENICI OBILJEŽAVA DAN GRADA ZAGREBA!

By 25.05.2023.No Comments

31. svibnja i Centar kulture na Peščenici pridružit će se svečanom obilježavanju Dan grada Zagreba sa zanimljivim i raznolikim programom koji će se održati u Atriju Centra Knap i Galeriji Događanja.

Ulaz je slobodan!

Program obilježavanja Dana grada Zagreba u Centru Knap:

  • Izložba Urbani vremeplov
  • 17:30h – Priča o Zagorki i kreativna radionica
  • 19:00h – Svečano otkrivanje biste Zlatka Balokovića povodom 50. obljetnice djelovanja Glazbene škole Z. Balokovića i 125. godišnjice rođenja istaknutog hrvatskog glazbenog umjetnika
  • 20:00h – Slušaonica Mr Morgen

Više

Centar Knap se u srijedu 31. svibnja pridružuje obilježavanju Dana grada Zagreba. Program počinje u 17.30h  kreativnom radionicom za djecu Zagorkina priča tijekom koje će najmlađi posjetitelji imati priliku istražiti život jedne od najvećih spisateljica našega grada, ali i saznati kako je Zagreb izgledao nekad.

U Galeriji Događanja moći će se pogledati izložba Urbani vremeplov,  iz arhiva Centra Knap, o životu i događajima iz prošlosti našeg kvarta.

U 19h slijedi svečano otvaranje biste Zlatka Balokovića (autora Antuna Augustinčića) povodom 50 godina glazbene škole Baloković i 125 godina rođenje Z. Balokovića, jednog od najvećih glazbenih virtuoza koji je bio vezan za grad i njegov glazbeni razvoj, a sjećanje na ovog sjajnog umjetnika i glazbenog reformatora uveličat će, uz brojne umjetnike i operna pjevačica Arijana Gigliani Philipp te glumac Rade Šerbedžija.

U 20.30h program se nastavlja slušaonicom Mr.Morgen,  vremeplov starih zagrebačkih šlagera od čuvenog Ive Robića, koji je prilikom svojih boravaka u Zagrebu stanovao na Peščenici, do mnogih drugih zagrebačkih šansonjera, čije su pjesme upisane u povijest našeg grada.

Pratite Centar kulture i na društvenim mrežama