NovostiKnapov knjizevni party

05. 11. KNAPOV KNJIŽEVNI PARTY: Hrvoje Kovačević/ Katja Grcić/DaliborJakus & Nina Romić

By 02.11.2021.28 prosinca, 2021No Comments

Sve ljubitelje beletristike i one koji to tek žele postati pozivamo da nam se u petak, 05. studenog u 20 sati pridruže na završnoj večeri Knapovog književnog partyja. Za sam kraj ovog inspirativnog književno glazbenog ciklusa odlučili smo se baviti fuzijama različitih književnih izraza, a našu zainteresiranu knjišku publiku prošetat ćemo literarnim prostranstvima od krimića, eseja pa sve do dramskog i filmskog pisma.

Ako postoji žanr koji je uz ljubavne romane jedan od omiljenih kod svih čitateljskih uzrasta, to su krimići. Koje su zadatosti rada na krimićima pitat ćemo pravog znalaca Hrvoja Kovačevića, čiji kriminalistički serijal za djecu Tajne spada u hrvatske literarne klasike, no od Kovačevića ćemo još saznati kako je to pisati scenarije za televiziju ili raditi animirane filmove, a uz to će nam predstaviti svoj interaktivni projekt. U samom korijenu riječi je beletristika, u proširenom smislu umjetnosti lijepog pisanja je riječ ljepota, a više o tome kako se baviti estetikom kao temom u pisanju za širu publiku, moći ćemo porazgovarati s Daliborom Jakusom, čija knjiga je Kraljev Gambit ljetos bila na top ljestvici naslova nakladnika Školske knjige. Da ne bismo zanemarili nježniju stranu autorskog spektra, s nagrađivanom dramaturginjom, pjesnikinjom i prevoditeljicom Katjom Grcić pričat ćemo o poeziji i pisanju za teatar.

Sve u svemu u petak nas očekuje jedan prilično živopisan i dinamičan književni party, koji će dodatno upotpuniti glazbena zvijezda mlađe generacije, jakog i dubokog, a opet uhu vrlo primamljivog glazbenog izričaja, kantautorica Nina Romić. Uz Ministarstvo kulture partneri na ovom projektu su portal Ravno Do Dna i Radio Student, a ulaz je slobodan. Stoga zabilježite Knapov književni party u svoje kalendare, a mi vas očekujemo u Centru Knap, Ivanićgradska 41a.

Pratite Centar kulture i na društvenim mrežama