U petak, 03. rujna s početkom u 20 sati započet će rujanska  manifestacija Dani kulture na Pešči, a kako je ovo godina posvećena promicanju kulture čitanja,  otvorit ćemo je s novim programom  Knapov književni party.

Tako ćemo kroz  tri književno glazbene večeri predstaviti publici nove romane te književni opus autora srednje i mlađe generacije, autore koji su već neko vrijeme prisutni na literarnom horizontu,  te kroz razgovore s voditeljicom Doroteom Šušak zaviriti u njihove kreativne procese, saznati kako pronalaze inspiraciju i otkriti čitavu paletu različite kreativnih te životnih afiniteta.

U sklopu prve večeri u glazbenom djelu predstaviti će se Oridanio Gypsy Jazz Band te pisci Franjo Janeš i Iva Gjurkin. Franjo Janeš je  lektor na odsjeku za Germanistiku, autor zapaženih romana  Noć Mrtvih Živaca, Tunel na kraju svjetla te Čerupanje Feniksa,  čiji  se opus kreće od povijesno pustolovnih romana pa sve do SF  psiholoških  trilera, a njegov peti roman Petlja netom je izašao u izdanju nakladničke kuće Hena Com.

Ako ste bili fan Sofijinog izbora, onda bi vas sigurno mogao zainteresirati prvi roman autorice Ive Gjurkin Lila, divan roman o odrastanju i različitostima  dvojice  najboljih prijatelja. Osim što je roman inspirativan za promišljanje o različitostima i sazrijevanju kroz odnose, na jedinstven i pitak način čitaocu otvara uvide u osnove indijske filozofije. Također nas veseli što ćemo u sklopu prve večeri moći popričati i o drugom romanu Ive Gjurkin čiji se izlazak očekuje upravo u rujnu.

U glazbenom djelu programa našu literarno glazbenu publiku zabavit će vatreni Oridano Gypsy Jazz Band, koji će uz svoje prepoznatljive jazz i swing zvuke još na trenutak pokušati  odagnati iznenadnu hladnoću posljednjih ljetnih dana. Kao gost iznenađenja pridružit će im se i End or Fin na samom kraju.

Događaje ćemo prenosit putem naših FB i Instagram platforme,  te u kraćem formatu preko naših medijskih partnera Radija Student i portala Ravno do Dna. No, ukoliko vam je živi kontakt draži od onog virtualnog, možete nas doći poslušati i uživo u Centru Knap, ulaz je slobodan.

Pratite Centar kulture i na društvenim mrežama