Skip to main content
Novosti

Završen javni poziv za platformu KNAP+

By 15. 01. 2024.17 siječnja, 2024No Comments

Centar kulture na Peščenici i Kazalište KNAP 1. prosinca 2023. raspisao je javni poziv za nezavisne umjetnike i organizacije da prijave svoje predstave / izvedbene projekte na program platforme KNAP+. Javni poziv zatvoren je 17. prosinca 2023. godine.

Pristiglo je 39 prijava. Umjetnici i umjetničke organizacije tijekom siječnja obavješteni su o rezultatima te će se s onima koji su prošli na javnom pozivu napraviti dodatni razgovori oko terminske i programske organizacije u 2024. godini.

KNAP zahvaljuje svima koji su se prijavili, kako onima koji su na javnom pozivu prošli, tako i onima koji nisu prošli, iako su se prijavili s vrlo vrijednim programima, ali se nažalost nisu uklopili u koncepcijsku, programsku ili terminsku sliku ovogodišnje platforme KNAP+. Potičemo ih da se svakako prijave i na daljnje javne pozive.

KNAP+ je platforma koja umjetnicima i organizacijama bez ‘doma’ pruža mjesto gdje će moći svoje stvaralaštvo pripremiti i predstaviti publici uz profesionalne uvijete i podršku.

Cilj ovog javnog poziva jest omogućiti umjetnicima i organizacijama s nezavisne scene da se prijave sa svojim projektima, a Centar KNAP sukladno svojim mogućnostima i programskim usmjerenjima odabire one koji dobivaju priliku realizirati svoj program na sceni Kazališta KNAP.

Ovime Centar KNAP aktivno podržava nezavisnu scenu, djeluje na obogaćivanje kulture u zajednici i u Gradu Zagrebu općenito, na afirmaciji umjetnika i kazališnog stvaralaštva te na stvaranju novih i njegovanju postojećih publika.

Javni poziv obuhvaća 3 kategorije organizacija i umjetnika:

  1. Umjetničke organizacije i umjetnici s predstavama neprofitnog karaktera koji traže prostor za igranje
  2. Komercijalne produkcije i umjetnici s gotovim predstavama koji traže prostor za igranje
  3. Umjetničke organizacije i umjetnici koje traže prostor za probe i premijeru

Zahvaljujući velikom broju prijava, radujemo se realizaciji odabranih programa.