Skip to main content
Novosti

JAVNI POZIV ZA DRAMSKI TEKST

By 05. 09. 2023.No Comments

Kazalište KNAP Centra kulture na Peščenici raspisuje

JAVNI POZIV ZA DRAMSKI TEKST

Predmet natječaja je autorski dramski tekst, komedija otvorene tematike za dvoje glumaca/ica.

Uvjeti Natječaja:

I.

Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti autori/ce s dramskim djelom pisanim hrvatskim jezikom, koje nije izvedeno ni objavljeno u bilo kojem obliku. Autor/ica može prijaviti jedno djelo, a ono veličinom mora odgovarati očekivanoj dužini predstave od 70-80 minuta. Dramski tekst mora biti zamišljen i napisan kao komedija koju može izvesti dvoje glumaca/ica. Tematika je otvorena.

II.

Centar kulture na Peščenici odabrat će između pristiglih radova jedan dramski tekst, koji će biti otkupljen i realiziran u Kazalištu KNAP. Centar će od autora/ice otkupiti odabrani tekst u iznosu od 3.000,00 eura bruto, što će biti regulirano autorskim ugovorom. Autor/ica odabranog i otkupljenog teksta Centru za kulturu na Peščenici daje pravo izvođenja djela bez dodatnih naknada. Autor/ica zadržava pravo ponuditi dramski tekst trećim osobama po isteku tri godine od potpisivanja ugovora s Centrom kulture na Peščenici.

III.

Natječaj je otvoren do 15. listopada 2023. godine. Centar kulture na Peščenici o rezultatima natječaja sve prijavljene autore obavijestit će u roku od 15 dana nakon zatvaranja natječaja.

IV.

Dramski tekstovi šalju se na e-mail: kazaliste@knap.hr u formatu .doc, .docx ili .pdf s naznakom „NATJEČAJ ZA DRAMSKI TEKST“. Dramska djela prijavljuju se pod punim imenom i prezimenom autora/ice. Uz dramsko djelo potrebno je poslati i životopis autora/ice.

V.

Odabrani autor/ica obvezuje se surađivati s redateljem/icom produkcije i produkcijom na eventualnoj doradi teksta za potrebe produkcije.

VI.

Nepotpune prijave i one koje nisu u skladu s propozicijama ovog Javnoga poziva neće se razmatrati. Prijavom na natječaj autori/ce pristaju na sve uvjete ovog natječaja.

U Zagrebu, 5. rujna 2023.