Skip to main content
Novosti

Duge ovacije publike na premijeri nove KNAP-ove predstave ‘IZA PARAVANA’!

By 23. 01. 2024.No Comments

Katarina Baban i Vladimir Posavec Tušek briljirali su pod svjetlima reflektora i oduševili su u subotu, 20. siječnja 2024. punu dvoranu na premijeri predstave „Iza paravana“ u Kazalištu KNAP. Pokazale su to i salve smijeha tijekom cijele izvedbe, aplauzi koji su doslovno prekidali scene, te duge ovacije koje su mnogo puta vraćale ovo dvoje briljantnih glumaca na naklon.

Ovo je iznad svih naših očekivanja i osjećaj je predivan – jednoglasno su ustvrdili glumci, dok su brojni komentari publike koji su se nakon predstave mogli čuti ponavljali – KNAP ima novu hit predstavu!

Premijeru su podržala i brojna poznata lica kao što su: Petra Kraljev, Momčilo Otašević, Petra Kurtela, Martina Stjepanović, Marko Hergešić, Bojan Jambrošić, Matko Knešaurek, Iskra Jirsak, Paolo Magelli, Mia Krajcar, Matija Prskalo, Goran Grgić, Zoran Vakula, Davor Meštrović, Csilla Barath Bastaić, Katarina Arbanas, Karmen Sunčana Lovrić…

Ova romantična komedija u osnovi je priča o ljubavi, i to o onoj najljepšoj – iznenadnoj, neočekivanoj i spontanoj. Susret dvoje stranaca zauvijek mijenja njihove živote.

Ovaj kazališni komad napisala je kreativna dramatičarka, dramaturginja i scenaristica Dora Delbianco, autorica petnaestak dramskih tekstova i više televizijskih i filmskih scenarija. Režiju potpisuje multitalentirana i svestrana redateljica i koraografkinja Tihana Stremečki iza koje stoje poznati naslovi poput „Punog pansiona”, „Poljubi me, Kato”…

Iza ovog novog uprizorenja na sceni KNAP-a kao scenografkinja stoji Liberta Mišan, kostimografkinja je Angela Runje, a dizajnerica Nina Bačun.

Predstava IZA PARAVANA ostvarena je uz podršku udruge „Sve za nju“ te promiče važnost ženskog zdravlja i prevencije.

A o čemu se u ovom novom kazališnom komadu radi? Andrea je hipohondrica opsjednuta panikama i strahom od mogućih nesretnih završetaka, ne zna prepustiti kontrolu i s povjerenjem živjeti svoj život. Doktor Babić je radiolog, a mjesto susreta njegova je ordinacija. Pregledi će se odigravati kroz godine i godine, a oni će se sretati kao ljudi u raznim fazama svojih života.

Postoji li slučajnost, je li sreća apsolutno precijenjena kategorija, je li svaka veza stresna i zašto ne možemo ostvariti ljubav kakvu bismo željeli… U ovoj predstavi,  za vrijeme koje ćete se i nasmijati i pustiti koju suzu, svakako možete tražiti odgovore, no hoće li oni biti tamo?

Dođite pogledati IZA PARAVANA i dopustite da vas odvede dalje od svakodnevice, kao neka ljubavnička afera, ukradeno vrijeme za sebe, kao siguran bijeg od realnosti koja nas svakodnevno melje.

FOTO: Unimedia/KNAP