VREMENASTE IGRE

Na rasporedu

Predstava trenutno nije na rasporedu

O predstavi

Od čega su napravljeni oblaci? Kako nastaje kiša? Kako se možemo igrati s vjetrom? U ovoj nezaboravnoj edukativnoj avanturi Tata Slikovnica odgovara na brojna pitanja koja muče Tetu Tenu / Tetu NeMirnu. Ona bi željela doprijeti do oblaka i igrati se s njima. Što je sve potrebno da bi se to ostvarilo, doznajte u čarobnoj meteorološkoj predstavi po slikovnicama Zorana Vakule.

Ovo je već treća predstava u suradnji Tate Slikovnice i Zorana Vakule, čime se stvara jedinstven kazališni serijal za djecu u Hrvatskoj, nezaobilazan u promicanju svijesti o okolišu i povezanosti prirode i čovjeka.

Objedinjujući dramsku, literarnu i glazbenu umjetnost, predstave Tate Slikovnice potiču djecu na čitanje, razvoj mašte i kreativnosti, te pomažu socioemocionalni i razvoj komunikacijskih vještina.
“Vremenaste priče” našeg poznatog meteorologa Zorana Vakule koje se javnosti predstavljaju kao serija slikovnica od kojih se svaka bavi određenim meteorološkim fenomenom. Priče zajedno čine izvrstan materijal za osvještavanje djece i mladih o pitanjima meteoroloških pojava, nego i o prirodi te ekologiji i klimatskim promjenama koje su neizostavni dio naših života.

REŽIJA: IGOR BAKSA

SCENOGRAFIJA/KOSTIMOGRAFIJA: AUTORSKI TIM PREDSTAVE

GLAZBA: SEBASTIAN DOE

IGRAJU: TATA SLIKOVNICA, MIRNA OSTROŠIĆ/TENA PATAKY

Predstava je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba, te uz programsku suradnju Centra KNAP.