SUNČASTA

Na rasporedu

Predstava trenutno nije na rasporedu

O predstavi

Tati Slikovnici se u ovoj priči pridružuje jedna od njegovih prijateljica Teta NeMirna ili Tena Tena! Zajedno glume, sviraju i izvode osunčanu slikovnicu “Sunčasta” koju je napisao legendarni meteorolog Zoran Vakula, a ilustrirao isto tako glasoviti Nik Titanik!

Sunčica se jednog dana probudila, otvorila prozor i rekla: “Dobro jutro, Sunce!”

Ali sunca nije bilo.

Što se događa sa suncem kad ga nema, je li sunce dobro ili može postati opasno, te mnoga druga pitanja uz “najsjajniju zvijezdu” tema su ove super zabavne predstave. Ova ljetna hit predstava Tate Slikovnice odigrana je dvadesetak puta diljem Hrvatske, a djeca u njoj sudjeluju na mnoge načine: raspravljajući s Tatom Slikovnicom, pjevajući, plešući i smijući se s Tetom NeMirnom i Tetom Tenom.

Predstava SUNČASTA  je interaktivna predstava koja objedinjuje dramsku, literarnu i glazbenu umjetnost. “Sunčasta” je treća u planiranoj seriji meteoslikovnica “Vremenaste priče”. Cilj im je educirati, približiti neke često spominjane meteorološke termine djeci, osobito starije vrtićke skupine i nižih razreda osnovne škole, kako bi bolje razumjeli i imali koristi od meteoroloških informacija.

TEKST: ZORAN VAKULA

REŽIJA, DRAMATIZACIJA: IGOR BAKSA

IGRAJU: IGOR BAKSA, MIRNA OSTROŠIĆ / TENA PATAKY

GLAZBA: IGOR BAKSA

TRAJANJE: 35 MINUTA

UZRAST: 3 – 9 GODINA

Program je ostvaren u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir, te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.