Postojani kositreni vojnik

Na rasporedu

Predstava trenutno nije na rasporedu

O predstavi

Predstava se temelji na istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena u kojoj pratimo pustolovine malog kositrenog vojnika – igračke koji prolazi kroz preobrazbu iz nesigurnog i zbunjenog uljeza u svijetu igračaka u cjelovitu osobu. Tijekom te preobrazbe kositreni vojnik odrasta te spoznaje prave vrijednosti poput hrabrosti, prijateljstva i odanosti. Stoga je «Postojani kositreni vojnik» ključan za izgradnju zdravih i kvalitetnih odnosa među djecom.

Žiri šestog «Naj, naj, naj festivala» održanog 2006. godine prepoznao je vrijednost «Postojanog kositrenog vojnika» dodijelivši mu čak dvije nagrade «Zlatna žar ptica». Dok je predstava proglašena najboljom u cjelini, Dora Ruždjak-Podolski osvojila je nagradu za najbolju redateljicu. Ovo je, naravno, samo jedan od razloga zbog kojih ovu kazališnu poslasticu vaši mališani jednostavno ne smiju propustiti!

Predstava je namijenjena djeci starije vrtićke dobi te djeci koja pohađaju niže razrede osnovne škole.

 

Iz medija:

Postojani kositreni vojnik ima sve odlike privlačne predstave za djecu, kao što je živa akcija, funkcionalna oprema, izvrsna gluma, živa emocionalnost i smisao za humor i postigao je pravi uspjeh.

Marija Grgičević, Vijenac

 

(…) djeca, osobito manja, vrtićka dob, zbivanja na pozornici pomno prate i razumiju (…) dapače – živo sudjeluju u svemu pa kada npr. Pajac hoće prevariti Hansa (kositrenog vojnika) nastoje ga zaštititi, viču «laže» i slično. To je dobar pokazatelj da ih je predstava «primila»…

Stijepo Mijović Kočan, Školske novine

Redatelj:
Dora Ruždjak Podolski

Trajanje:
50 min

Glume:
Petar Cvirn, Silvio Vovk, Iva Peter Dragan / Jadranka Žinić Mijatović

Scenograf:
Miljenko Sekulić

Kostimograf:
Barbara Bourek

Inspicijent:
Miriam Brezovec

Majstori svjetla i tona:
Marinko Radočaj i Darko Crnčević

Premijera::
29. 4. 2005.

Produkcija:
KNAP