Par nepar

Na rasporedu

Predstava trenutno nije na rasporedu

O predstavi

Trajanje: 2 sata s pauzom

Igrom slučaja u stan osamljenog “knjiškog moljca” useljava se atraktivna i izazovna “glumica”, u stvari djevojka koju se može iznajmiti na sat. I dok se mladić grčevito bori da održi svoje duboko moralne principe, djevojka nikakvih principa uopće nema. Prisilni zajednički život ovo dvoje tako različitih ljudi uskoro se pretvara u turbulentan niz komičnih, dramatičnih i emotivnih zbivanja s neizvjesnim ishodom.

Godine 1970. po ovom djelu je snimljen film s Barbrom Streisand i Georgom Segalom u glavnim ulogama.

Tena Pataky

Rođena je 1995. godine u Zagrebu. Godine 2018. završava studij Glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Do sada je ostvarila uloge u predstavama “Avijonko se ženi”(Scena Gorica), “Kameni svatovi”(Žar ptica), “Bijela kuga”(Kazalište Virovitica) te u božićnoj predstavi “Kraševa slatka bajka”. Iza sebe ima dva kratkometražna filma.

Vedran Komerički

Rođen je 1980. godine u Zagrebu. Godine 2009. završava studij Glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u klasi Željka Vukmirice monodramom “Hamlet”. Nakon studija glumi u gradskom kazalištu lutaka u Rijeci u kojem je odigrao desetak uloga u lutkarskim predstavama i mjuziklima. Od 2013. samostalni je umjetnik i usporedno se počinje baviti dramskom pedagogijom. Asistirao u režiji Zlatku Svibenu, Krešimiru Dolenčiću i Robertu Boškoviću. Igra u predstavama Zijaha Sokolovića i Anje Maksić Japundžić te predstavama Teatra Gavran.

Boris Kovačević diplomirao je kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji za kazalište, film i televiziju 1983. g. u Zagrebu. Režirao je tridesetak kazališnih djela te velik broj radio-drama, tv reklama i manifestacija. Od značajnijih režija ističu se: “Münchhausen” i “Ja, tata!” u Teatru Exit, “Mi djeca s kolodvora Zoo” i “Dr. Dolittle” u Zekaemu, “Maturanti” u Dječjem kazalištu Dubrava, “Izumitelj” u Satiričkom kazalištu Kerempuh, “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” na Sceni Vidra, “Kod kuće je nagore” u KNAP-u. Od 2009. voditelj je kazališta KNAP u Centru KNAP u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Wilton Bill Manhoff (1919. – 1974.) hollywoodski je scenarist, producent i dramatičar. Slavu je stekao kao scenarist megapopularnih američkih TV-serija među kojima se ističu Obitelj Partridge, Sve u obitelji, Soba 222 i Neobičan par.

Glume:
Tena Pataky, Vedran Komerički

Scenograf:
Valentina Crnković

Kostimograf:
Valentina Crnković

Rekviziter:
Miriam Brajković

Skladatelj:
Vlatko Panić

Inspicijent:
Miriam Brajković

Majstori svjetla i tona:
Željko Bandl Valeš, Darko Crnčević, Ivan Sabljak

Dizajn plakata i programske knjižice:
Petra Križan

Fotografija:
Vladimira Spindler

Produkcija:
KNAP

Plakat predstave:

KLIKNI ZA PREUZIMANJE