Kutija od ogledala

Na rasporedu

Predstava trenutno nije na rasporedu

O predstavi

Trajanje: 55 min.

„Kutija od ogledala“ autorska je monodrama glumice Petre Vukelić.

Nakon izlaska iz turbulentne veze s Maksom, Eva je sve samo ne slobodna. Premda odavno nisu zajedno, ona i dalje osjeća posljedice sveprožimajućeg kaosa u kojem se nalazi otkako je upoznala Maksa.

„Ti bez mene ne postojiš“, neprestano joj je govorio Maks, a Eva je u to nažalost povjerovala. Kako ne bi povjerovala čovjeku koji je navodno voli?

Ona za njega nikada ustvari nije postojala kao osoba. Postojala je samo kao ogledalo u kojem je on tražio svoj odraz, potvrdu svojeg postojanja, a prazna ljuštura fingira svoje postojanje igrom refleksija bezbroj ogledala.

Uhvaćena u kutiju Maksovih projekcija, zatvorena u kutiji iskrivljenih odraza iz koje ne može izaći, Eva svakodnevno propitkuje što je stvarno, a što umišljaj. Svaki pokušaj bijega čini se bezuspješan, a Eva, paralizirana u začaranom krugu prisilnog ogledavanja u Maksovim ogledalima i neprestanim pokušajima bijega od distorzirane stvarnosti koju živi, svakim danom sve više nestaje.

Može li ona napokon progledati i vidjeti svoj odraz onakav kakav on zaista jest? Može li izaći iz klaustrofobije kutije od ogledala u koju je zarobljena ili će u toj istoj kutiji u potpunosti nestati?

„Kutija od ogledala“ simbolikom je prožeta gorko-slatka priča o neslomljivosti ljudskog duha koja će gledateljima ponuditi i suze i smijeh, ali i prepoznavanje jer, kako kaže Eva, „nevjerojatno koliko je lako povjerovati u ružne stvari o sebi“…

PRETPREMIJERA: 16. 12. 2022.
PREMIJERA: 16. 2. 2023

Tekst i režija: PETRA VUKELIĆ
Izvodi: PETRA VUKELIĆ
Stručni suradnik za režiju: IVA SRNEC HAMER
Stručni suradnik za dramaturgiju: IVANA GUDELJ
Maksov glas: ALAN KATIĆ
Draženov glas:  MARKO JELIĆ
Tonska obrada / miks glazbe: DENIS ROSTOHAR, DLR Produkcija
Službeni fotograf: ANA ŠESTO

Petra Vukelić je kazališna, televizijska i filmska glumica te spikerica rođena u Zagrebu. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila program klasične glume na London Academy of Dramatic Art  (LAMDA) u Londonu.

Završila je osnovnu glazbenu školu, smjer glasovir. Bavi se  i pjevanjem (mezzosopran).

Glumačku edukaciju nastavlja surađujući s brojnim stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva: Zlatko Sviben, Victor Bodo, Chiara D’Anna, Nancy Bishop, Lee DeLong, Franz Turner, Ivana Chubbuck, Paul Weber…

Od 2018. član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU).

Uz brojne nastupe u Hrvatskoj (kazalište, tv, film), u siječnju 2020. glumački je debitirala i na londonskoj kazališnoj sceni u duodrami Petera Billinghama „The Likeness“.

Umjetnička je voditeljica i osnivačica UO Kazališne družine Teatar Prima Vista.

www.petravukelic.com

www.teatarprimavista.hr