KRLEŽA TALENT SHOW

Na rasporedu

Predstava trenutno nije na rasporedu

O predstavi

Trajanje: 60 min.

Tko je najtragičniji lik iz hrvatskog dramskog imaginarijuma iz pera Miroslava Krleže? Zbog koga  će publika patiti, a zbog koga plakati? Od smijeha, nadajmo se. Tko je zaslužio dramu u svom životu, a kome je i sam život drama? Odabrali smo desetak Krležinih likova i smjestili u suvremeni svijetb lake zabave i spektakla.

Filip Latinovitz, Barunica Castelli-Glembay, student Vidović, Janez i Anka, Leda i Aurel, Leone Glembay, Krešimir Horvat i Laura Lenbach svoj će talent prikazati u trima eliminacijskim igrama. Likovi jedan za drugim napuštaju show. Tko će se probiti, a tko propiti do finala?

Galeriji živopisnih likova pridružuju se i posebni gosti show-a: legende Saloma i Michelangelo Bunarroti kao blistavi plesni par, Petrica Kerempuh kao nerazumljivi glazbeni intermezzo, te Puba Fabritzy kao neželjeni pravnički element kojemu nije mjesto na podiju zabavnog show-a.

Majstor ceremonije  neuspjeli je redatelj progonjen Krležinim likovima. Suočen s vlastitom nemogućnošću postavljanja kazališnog komada, odlučuje organizirati spektakularno natjecanje. Krležini se likovi prepiru, smiju, zaljubljuju, obljubljuju, bore za riječ i značaj ovdje i sada. Glumci uskaču u različite role dajući im novo ruho, a humoristične se situacije izvlače iz neočekivanih odnosa likova.

Laži, intrige, cinična podbadanja, ljubavni ispadi, tučnjave, obiteljske tajne sve su to sastojci omiljenih reality talent showova. Mnogi obožavaju gledati tuđe živote koji su gori od njihovih. Što se nalazi iza površnog pogleda na tuđe živote? Tko će zavoljeti Krležine likove , a tko zamrziti Krleže Talent Show.

TEKST  I REŽIJA: IGOR BAKSA

SCENOGRAFIJA: MARTA CRNOBRNJA

GLAZBA: LUKA TRALIĆ – SHOT

IGRAJU: MADA PERŠIĆ, DAMJAN SIMIĆ, IGOR BAKSA

TRAJANJE: 60 MINUTA

 

FOTOGRAFIJA TENA TORJANAC, VIDEO PROJEKCIJE LUZZIAN VERT, VODITELJ TEHNIKE

BARTOL BUDINJAŠ, STRUČNA SURADNICA DINA VUKELIĆ, PRODUKCIJA MALI TEATAR,

DRAMSKA PRODUKCIJA KALEIDOSKOP

Predstava je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba, te uz programsku suradnju Centra KNAP.