Dječaci Pavlove ulice

Na rasporedu

Predstava trenutno nije na rasporedu

O predstavi

Kazalište KNAP predstavlja scensku adaptaciju klasika koji je nepovratno obilježio dječju književnost, kultni roman Ferenca Molnara – “Dječaci Pavlove ulice”.

Nezaboravna priča u svačijem odrastanju oživljava na sceni KNAP-a u suvremenom i aktualnom čitanju redateljice Aide Bukvić (redateljice hitova “Što je muškarac bez brkova”, “Klupko”, “Što ćemo sad?”, “Anđeli i vragovi” i “Djeca s CNN-a”). Roman koji je neizostavni sadržaj lektire osnovnih škola, književni tekst koji je uspio rastužiti i učiniti ponosnim i najtvrđe srce te rasplakati, zamisliti i oblikovati snažnije karaktere prikazuje se u snažnim izvedbama petorice mladih glumaca – Svena Madžarevića, Petra Cvirna, Tomislava Krstanovića, Zorana Pribičevića i Silvija Vovka.

U samom početku rada, u danima čitanja romana, naglasak je bio na općim mjestima kojih je Molnarov tekst pun – jedinstvu svijeta mašte i igre kojeg treba čuvati te obraniti u ključnim trenucima, testovima hrabrosti i odanosti, ali i prvim bolnim znakovima odrastanja koje sve brže nastupa. Namjeravali smo napraviti posvetu jednom izumirućem načinu veze između mašte i igre, ali nismo ni slutili da ćemo morati voditi računa i o novim sukobima koje tek treba shvatiti, o obezvrjeđivanju svijeta kojemu pripadamo i na kojeg više nemamo nikakav bitan utjecaj, o svijetu kojeg tako jednostavno gubimo.

Kazalište KNAP prihvatilo se scenskog rada na ovom tekstu u trenutku kada je ulično i školsko nasilje u našoj svakodnevici postalo česta i bolna pojava od koje se glave ne mogu okretati i o kojoj se više ne smije šutjeti. 

Predstava je namijenjena djeci koja pohađaju više razrede osnovne škole.

Premijera: 12. 3. 2009.

Festivali
 – 17. festival glumca Vukovar 2010.

Redatelj:
Aida Bukvić

Dramaturg:
Matko Botić

Trajanje:
50 min

Glume:
Petar Cvirn, Tomislav Krstanović, Sven Madžarević, Zoran Pribičević, Silvio Vovk

Scenograf:
Miljenko Sekulić

Kostimograf:
Hana Letica

Rekviziter:
Marina Fakac

Inspicijent:
Miriam Brezovec

Majstori svjetla i tona:
Marinko Radočaj i Darko Crnčević

Premijera::
12. 3. 2009.

Produkcija:
KNAP