Tko je ovdje lud

Na rasporedu

05.11.
SUBOTA
20:00
05.11. SUBOTA 20:00
 

O predstavi

– komedija –
(više od 100 izvedbi)

igraju: Natalija Đorđević i Marko Torjanac

Predviđajući skoru budućnost, šest isprepletenih crnih psihoterapeutskih urnebesnih komedija preispituju granicu ‘normalnoga’ u svijetu punom eksplozija, pobijenih Vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

Tko je ovdje lud? kombinacija je crne komedije, drame i burleske koja nas kroz suptilan ludistički pristup upoznaje sa sezibilnim disidentima iz stvarnog svijeta dok u isto vrijeme razotkriva svu njegovu krhkost.

Iščekujući skoru kataklizmu, naši protagonisti traže utočište u klinici Eden, a nas puštaju kući s pitanjem s koje strane ludila mi odabiremo biti.

IZ KRITIKA:

‘Dobar par. Iskustvo i mladost. Vidjet ćemo s vremenom hoće li ova predstava doživjeti sudbinu Stilksih vježbi, jer ima sve preduvjete za to.’

‘Torjanac je podjednako uvjerljiv u svim ulogama, od čovjeka koji nema sjećanja do ofucane glazbene zvijezde. Spremno ga prati izvrsna Natalija Đorđević u interpretaciji likova koji lagano gube vezu sa stvarnošću.’
Večernji list

‘Tko je ovdje lud? ima sve karakteristike, dugotrajnog, uistinu duhovitog, kazališnog hita ozbiljne problematike. Natalija Đorđević i Marko Torjanac izvrsno se nadopunjavaju.’
Novi list

‘Vodeći nas kroz šest različitih priča, njihova smiješnost nas često ostavlja bez daha. Smijeh koji jest ne oživotvoruje se kao uskličnik, nego iza sebe ostavlja i postavlja mnoštvo pitanja.”Natalija Đorđević osvaja prostor prizorišta navodeći one iz tame gledališta da s njom dišu, a Marko Torjanac je Bog koji na trenutak zaboravlja da to uistinu jest.
V tjednik

‘Ova crna komedija zapravo je sve samo ne razbibriga. Dok se smijemo u nama se pojavljuju pitanja i iz kazališta izađemo s mnogim mislima.”
Kazalište.hr

D. R. Sanderson
TKO JE OVDJE LUD?

IGRAJU:
Natalija Đorđević
Marko Torjanac

Scenografija i režija: Marko Torjanac
Prijevod: Jasminka Beader
Adaptacija: Marko Torjanac
Kostimografija: Đurđa Janeš
Skladatelj: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla Goran Prelčec
Oblikovanje zvuka: Branko Vodeničar

Dizajn: Tomislav Veltruski
Fotograf: Mladen Pobi
Snimatelj: Tomislav Pović

Majstor zvuka: Branko Vodeničar
Majstor tona: Marko Vodeničar
Garderoba i rekvizita: Marina Uroić

Premijera: 12. srpnja. 2011.
Svečana 100. izvedba: 1. studenoga 2021., Kazalište Mala scena