Impressum

Dizajn

Razvoj

Webmaster

KCP, ZSKA

Kevin Doyle

KONZUM/CONSUME

Željko Zorica i Kevin Doyle susreli su se 2012. godine na konferenciji IETM (Međunarodna mreža suvremenih izvedbenih umjetnosti) gdje je Zorica izveo interdisciplinarni projekt “Cabbage Clairvoyant”. Doyle je, oduševljen, potražio Zoricu i uslijedio je susret kojeg Doyle naziva jednim od najplodnijih umjetničkih dijaloga ostvarenih tijekom svoje karijere, a Zorica za suradnju s Doylom u jednom od svojih intervjua  kaže sljedeće, “Ponekad se događa da se netko iz publike pojavi sa točnim odgovorom na zagonetku iz rada. Posljednji put se to dogodilo s Kevinom Doylom iz grupe Sponsored By Nobody. Razgovarali smo o radu Kupus vidovnjak, jer on je zapravo ja. ˝

 

Zorica i Doyle su 2012. g. dogovorili zajedničku suradnju, no godinu dana kasnije Zorica je umro. Doyle se javio zatečen viješću o Zoričinom odlasku i iskazao volju i namjeru da sam nastavi projekt. Tako je Kevin Doyle boravio u Zagrebu u ljeto 2016. godine,  a tijekom boravka  je uočio da kod nas, kao i u Americi,  trgovački centri na rubnim dijelovima grada  postaju mjesta okupljanja te na neki način preuzimaju funkciju kulturnih centara.  Iako, osim (skupih) filmskih projekcija trgovački centri ne nude kvalitetne kulturne sadržaje poput kazališta ili likovne umjetnosti, ljudi im se utječu, zamjenjujući kulturni sadržaj kupnjom.  Stoga se u svom radu,  koji će nastati u suradnji s Knap- om,  Doyle pita, mogu li u tom smislu lutke u izlozima biti nositelji kulturne ponude ili poruke?

 

KEVIN DOYLE (USA, Irska) mladi je pisac i redatelj s više od deset godina profesionalnog umjetničkog iskustva. Diplomirao je dramaturgiju na Purchase College (SUNY) i napisao 12 dramskih tekstova koji su izvedeni u Kanadi, Belgiji, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Švedskoj i SAD- u. Kazališni i izvedbeni projekti na kojima Kevin Doyle radi su multimedijalni i interdisciplinarni, a kroz satiričan i kritički diskurs bave se ključnim pitanjima neoliberalne stvarnosti.

Tako Doylea neprestano zanima kritika potrošačkog društva i konzumerizma (predstava Iza mete na inovativan se način bavi interakcijom kupaca i prodavača u trgovačkom centru Target u Brooklynu), socijalna pozicija manjinskih zajednica (beskućnici Brooklyna, iračke izbjeglice u Europi), pitanja društvenih/javnih kulturnih politika u kapitalizmu, a u izvedbenom procesu  smatra kako se te teme ne mogu dobro obraditi tradicionalnim umjetničkim postupcima. Zato Doyle koristi glumu, ples, film, direktni prijenos kamerom, glazbu, “pronađene tekstove”, autorske tekstove,  apstrakcije, metafore, ponavljanja, dekonstrukcije te tehnike spajanja i kolažiranja kako bi kroz svoj rad uspio što slojevitije propitati konflikt konzumerizma i duhovnih /umjetničkih stremljenja. Tako ćemo 06. listopada 2017. moći svjedočiti jednoj novoj vizuri konzumerističkog problema u Hrvatskoj kroz pogled objektivnog, nepristranog promatrača/umjetnika. Uvjereni smo da će biti vrlo zanimljivo .

Sljedeća prikazivanja:

Foto-galerija:

pogledaj sve slike

Ulaznice:
Cijena ulaznice u redovnoj prodaji :

Redatelj:
Kevin Doyle

Dramaturg:
Kevin Doyle

Glume:
Kevin Doyle

Izvedbe:
0